Odpowiednia temperatura i dobre warunki przechowywania potraw to absolutna podstawa!
Chłodnia jest obowiązkowym pomieszczeniem w każdym lokalu gastronomicznym!
Wszelkiego rodzaju urządzenia chłodnicze i mroźnicze są absolutnie podstawą w każdym szanującym się lokalu gastronomicznym. Dzięki nim nasze produkty i potrawy będę zabezpieczone przed zepsuciem się, co ochroni nas przed zatruciem naszego organizmu. Schładzarki szokowe są urządzeniami, które bardzo ułatwia pracę wszystkich osób w kuchni. Takie sprzęty działają na zasadzie obniżania lub utrzymywania niskiej temperatury potrawy albo produktu aż do chwili sprzedaży, lub spożycia. Przy ich wyborze powinniśmy kierować się jakością wykonania, a także wysoką klasą wykorzystanych materiałów.
Czym jest urządzenie chłodnicze, czyli tak zwana szokówka?
Schładzarka szokowa, a inaczej szokówka jest bardzo przydatnym urządzeniem, ponieważ potrafi w bardzo szybki sposób schłodzić potrawę lub produkty spożywczy. Jeżeli wybierzesz tego typu urządzenie od marki Hendi, to będziesz mieć pewność, że zostało wykonane z materiałów najwyższej klasy. Ta szokówka ma moc 1420 W oraz działa pod napięciem 230 V. Wyposażona została w izolację wykonaną z poliuretanu wtryskiwanego pod wysokim ciśnieniem, co sprawia, że jest w stanie pracować w otoczeniu o temperaturze nawet do 43 stopni Celsjusza. Dodatkowo ma regulowane nóżki ze stali nierdzewnej oraz elektroniczny i intuicyjny w obsłudze panel sterowania.
Schładzarki szokowe – bardzo szybkie schładzanie potraw może być Twoje już dziś!
Schładzarki szokowe to elementy wyposażenia naszego lokalu gastronomicznego, w które naprawdę warto zainwestować. Sprawdzą się idealnie w restauracjach, jadłodajniach i innych punktach, w których przygotowuje się duże ilości jedzenia. Najczęściej wykonywane są ze stali nierdzewnej, która jest odporna na uszkodzenia mechaniczne, zarysowania oraz korozję. Ich największym plusem jest to, że produkty i potrawy zachowują wszystkie walory smakowe. Sprawdź już dziś!